A prémium falfestékek 6 jellemzője

Nem kell feltétlenül profi szobafestőnek lennünk, ha saját kezűleg vágnánk bele otthonunk megújításába. Az interneten számos “csináld magad” leírást és videót találhatunk, amikkel bátran belevághatunk a munkálatokba. Ehhez azonban több dologra is szükségünk lesz: némi DIY-affinitásra, jó minőségű szerszámokra és persze olyan belső falfestékre, amivel könnyű dolgozni.

A festék milyensége kulcskérdés: az olcsóbb diszperziós festékek sajnos fröcskölnek és csepegnek, ráadásul sokkal nehezebb velük foltmentes felületet kialakítani. A prémium kerámiafestékekkel ezzel szemben igazán gyerekjáték a festés, ráadásul segítenek otthonunkat higiénikusan és tisztán tartani. Hogy miként? Cikkünkből többek között erre is fény derül.

foltallo-es-lemoshato-premium-falfestek

 

A prémium falfestékek 12 tulajdonsága

 • Lemosható: Ahol zajlik az élet, ott koszolódnak a festett felületek. Egy prémium falfestékről könnyedén eltávolíthatók a szennyeződések, hiszen moshatók.
 • Foltálló: A legjobb, ha a foltok meg sem jelennek a festéken. Egy első osztályú festék felszívja az olyan szennyeződéseket, mint a ketchup, a bor vagy a zsírkréta.
 • Dörzsölhető, súrolható: Egy prémium termék akár enyhébb vegyszerekkel is dörzsölhető, súrolható.
 • Könnyen felvihető: A jó festék ismérve, hogy könnyű vele dolgozni. Azaz nem fröcsköl, nem csepeg, így a festés utáni takarítást is megkönnyíti.
 • Gyorsan szárad: A kiváló fedőképesség alapvetésnek számít. A gyors száradás még két réteg esetén is felgyorsítja a munkálatokat, és akár egy rétegben is fed, ha azonos színre festünk.
 • Légáteresztő: Ez a tulajdonság különösen a vizes blokkokban, például a fürdőben vagy a mellékhelyiségben fontos. A páraáteresztő képesség segíti a fal természetes légzését és csökkenti a levegő páratartalmát.
 • Penészgátló: Egy légáteresztő festék a penész ellen is véd. Az alacsony páratartalom esélyt sem ad az alattomos gombának, ami káros az egészségre és elcsúfítja a falat.
 • Védelmet nyújt: A penészmentes otthon az egészségünkre is jó hatással van. A penész ugyanis allergiát és asztmát okozhat, irritálja a légutakat és a bőrt.
 • Környezetbarát: Egy modern beltéri falfestéket a zöld szempontokat is figyelembe véve gyártanak. Mivel ezek a típusok alig tartalmaznak egészségre káros összetevőket, kisgyermekes családok számára is ideálisak.
 • Tartós: A tartósság nem csak azt jelenti, hogy a szín sokáig szép és élénk marad. Hanem azt is, hogy a foltállóság és a penészgátló kialakítás is hosszú távon szolgálja a kényelmünket.
 • Sokféle beltéri felületen alkalmazható: A prémium festékek szinte bármilyen felületen felhasználhatók, így cement, cement-mész, gipsz, gipszkarton, fa és tapéta festésére is alkalmasak.
 • Egyedi, különleges technológia: A korszerű kerámiafestékek innovatív technológiával készülnek. A festékben lévő kerámiagömbök könnyű használatot és remek hővisszaverési képességet tesznek lehetővé.

 

A prémium falfesték foltálló és lemosható

Mindegy, hogy a lakásunk melyik helyiségéről van szó, kisebb-nagyobb foltok idővel biztosan megjelennek a falon. Az étkezőben és a konyhában az étel kerülhet a festékre, a fürdőszobában a rúzs vagy a sampon, a gyerekszobában pedig a zsírkrétával készült rajzokat sem lehet megakadályozni. A foltálló festékekkel mindez nem jelent gondot: nem szükséges javítania a felületet, elég lemosni a falat - akár vegyszerrel és dörzsöléssel is.

foltallo-belteri-festek-bor-kave-teaa-magnat-festekrol-lemoshato-mustar-ketchup-napraforgoolajmagnat-festekrol-lemoshato-zsirkreta-vizbazisu-filctoll-ruzs

 

A MAGNAT kerámiafestékek esetében a  ketchup, a napraforgóolaj és a mustár akár egy óra múlva is lemosható, a  kávé, a tea vagy a bor okozta foltok esetén pedig 15 perc áll rendelkezésünkre. A szín dörzsölés vagy súrolás esetén sem sérül vagy veszít élénkségéből. Minderre a MAGNAT garanciát is vállal egy évig. Amennyiben a folt az ismertetett feltételek mellett sem tűnik el, a gyártó visszatéríti a festék vételárát.

magnat-ceramic-foltallo-belteri-festek-termekelonyok

Mindez nem csupán a lakossági felhasználásban jelent előnyt, hanem az iparban is. A mosható és dörzsölhető festékek kifejezetten jó választásnak számítanak üzemekben, ahol gyakoriak a foltok. Iskolákban és óvodákban ezek a termékek biztosítják a folyamatos tisztaságot és higiéniát, még a menzában is. Kórházakban és rendelőkben pedig egyenesen elengedhetetlen, hogy a fal mindig tiszta és ápolt legyen.

A prémium falfesték légáteresztő és penészálló

Akinek valaha megjelent már a penész az otthonában, pontosan tudja, milyen nehéz megszabadulni a káros gombafélétől. De miért is jelenik meg egyáltalán a penész a falakon? Ennek több oka is lehet. Az első a magas páratartalom. Egy felmosás, egy teregetés mind-mind növeli a levegő víztartalmát, ami kedvez a penészgomba kialakulásának. A második ok a hibás szigetelés, míg harmadik okként az ún. hőhidat kell megemlítenünk, ami minden lakásban megtalálható.

A penészesedés ellen számos házi praktika létezik, de egyik sem olyan hatásos, mint a speciális légáteresztő festék. Ellentétben a hagyományos festékekkel, ezek a termékek engedik a fal szabad légzését. A festékben lévő apró kerámiagömbök egyrészt visszaverik a hőt, így segítenek lakásunk melegen tartásában. Másrészt kiszívják a falból a nedvességet, hogy a penészgombának esélye se legyen megtapadni és elszaporodni.

A penészálló és légáteresztő festékeket a szakemberek elsősorban a vizes helyiségekbe javasolják, hiszen a penész jellemzően a fürdőben és a konyhában jelenik meg először. Emellett azonban a nappaliba vagy a gyerekszobába és a hálóba is remek választás: használatukkal elkerülhető az allergiás reakció és a bőrirritáció. Iskolákba és óvodákba is bátran alkalmazhatók, hiszen biztonságosak és csak minimális káros anyagot tartalmaznak.

A prémium falfesték környezetbarát és könnyű vele dolgozni

A prémium falfestékek mögött bonyolult gyártási eljárás van, ez azonban nem jelenti, hogy nehéz lenne bánni velük. Épp ellenkezőleg! A MAGNAT festékcsalád minden tagjára igaz, hogy nem fröcskölnek és tökéletesen fednek. A festési munkálatok lépései egy kerámiafesték esetében is ugyanazok, mint egy klasszikus termék esetében.

Ennek megfelelően az első feladat mindig a korábbi festék vagy tapéta lekaparása. Ezután következhet az alapozás. Festés előtt a falfelületet olyan alapozóval kezeljük, amit kifejezetten kerámiafestékekhez gyártottak (MAGNAT Primer alapozó). Mielőtt nekilátnánk a festésnek, keverjük fel a festéket (de vízzel vagy mésszel soha ne hígítsuk),majd hengerrel vagy szórással vigyük fel a falra. Hogy pontosan mennyi festékre lesz szükségünk, azt a felület nagysága is befolyásolhatja. A foltálló beltéri MAGNAT KERÁMIAFESTÉK  kiadóssága például 16 m2/liter.

 premium-minosegu-falfestek-haloszoba

 

Adott esetben második réteget is fel kell vinnünk, ilyenkor minimum két órát várjunk. A kerámiafestékek jellemző száradási ideje három óra, teljes tartósságukat pedig 28 nap után nyerik el. A végeredmény pedig egy esztétikus, higiénikus, ember- és gyerekbarát otthon. Egy olyan lakás, ahol nincs esélye a penésznek, ahol a foltok könnyedén eltávolíthatók, és ahol a káros anyagok miatt sem kell aggódnia senkinek.

A MAGNAT prémium festékcsalád

MAGNAT KERÁMIAFESTÉK

A MAGNAT termékcsalád zászlóshajója, ami tökéletes választás a lakás bármely lakóhelyiségébe és persze az ipari létesítményekbe is. Ez a prémium festék folt-, nyom- és kopásálló, tisztítása pedig dörzsöléssel és mosással is lehetséges. A kifejezetten intenzív használtra készült termék 48 különböző színben  elérhető. Mindegyik árnyalat tökéletes fedést biztosít, miközben fröcsköléstől nem kell tartanunk a munkálatok során.

MAGNAT KERÁMIAFESTÉK KONYHA & FÜRDŐSZOBA

A konyha és a fürdőszoba festése mindig kényes kérdés: nemcsak, hogy szépnek kell lennie, de olyan festékre van szükség, amelyik a magas páratartalomnak és a nedvességnek is ellenáll. A Magnat KERÁMIAFESTÉK KONYHA & FÜRDŐSZOBA  víztaszító réteget képző kerámiafesték, ami egyben a penészesedést is megakadályozza. Hogy a fürdő és a konyha mindig ragyogóan tiszta legyen, ez a festék akár vegyszerrel is takarítható, a higiéniáról pedig a gomba- és baktériumálló kialakítás gondoskodik.

MAGNAT mennyezeti festék

A fehér, mély matt mennyezeti festék tükröződésmentes felületet hoz létre, ezzel optikailag is egyenletesebbé téve a plafont. A prémium festéken sokkal kisebb eséllyel tapad meg a por, a penész vagy a gomba, miközben az UV/UVC-állóság hosszan tartó fehérséget és frissességet tesz lehetővé. Akárcsak a falfestékek esetében, a mennyezeti festékre is igaz, hogy könnyen tisztán tartható, az esetleges javítások pedig láthatatlanná válnak.

MAGNAT táblafestékek

A Magnat táblafesték remek választás a gyerekszobába, irodába vagy akár egy étterembe. A felületére ugyanúgy írhatunk és rajzolhatunk, mint egy iskolatáblára, amit aztán mosással vagy dörzsöléssel eltávolíthatunk. A Magnat Mágneses Táblafesték ennél is többet kínál: mágnesezhető felületén jegyzeteket, cetliket vagy rajzokat helyezhetünk el. Ideális gyerekszobába, tervezőirodákba vagy konferenciatermekbe.

MAGNAT Primer alapozó

A hibátlan festés titka a minőségi alapozóban rejlik. A MAGNAT Primer alapozó javítja a festék fedését, segít egyenletes felületet kialakítani és jobb tapadást eredményez. Különösen ajánlott ez az alapozó, ha sötét színt szeretnénk világosra festeni vagy ha gipszkartonlemezekkel van dolgunk. A MAGNAT Primer alapozóból egyetlen réteg is elegendő, száradási ideje pedig mindössze három óra.

Megéri a prémium festékek mellett dönteni

Tény, ami tény, a prémium termékek jellemzően drágábbak, mint a hagyományos festékek. Hosszú távon azonban mégis olcsóbbnak számítanak! Nem kell költséges javításokat végeznünk és pár évente újrafestenünk az adott helyiséget. A mosható, foltálló típusok lényegesen tartósabbak a megszokott festékeknél, a penészgátló és légáteresztő kialakítással pedig egészségesebbé is tehetjük otthonunkat.

 

 

Hírlevél

Amennyiben friss infomrációkat szeretnél kapni a szolgáltatásról, iratkozz fel a hírlevélre

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016/679 Rendeletbe és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénybe foglalt jogszabályi kötelezettségnek való megfelelés érdekében Társaságunk a Śnieżka a www.magnatfestek.hu weblaphoz tartozó hírlevél regisztrációval kapcsolatban az alábbi Adatkezelési tájékoztatót teszi közzé.