Erősen igénybe vett ipari helyiségek falfestése

Otthonunk minden helyisége arról árulkodik, hogy zajlik az élet: az ételnyomok a konyha falán, gyermekünk zsír     krétája a nappali festésén vagy a kisebb-nagyobb foltok a fürdőszoba mennyezetén. Egy ipari létesítményben valamint közintézményekben mindez fokozottan így van. Óvodákban és iskolákban napi szinten kerül étel, sár vagy éppen karcolás a falfestésre. Kórházakban a higiéniára kell maximálisan odafigyelni, míg a gyárakban akár veszélyes anyag is beszennyezheti a falakat.

Amikor egy helyiséget intenzíven használnak, fontos, hogy a festék bírja a strapát. Félévente, évente újrafesteni egy menzát, üzemet vagy autószerelő műhelyt nemcsak pénz-, hanem időpocsékolás is lenne. A MAGNAT CERAMIC festékek költséghatékony és világszínvonalú megoldást jelentenek a legtöbb ipari létesítmény számára. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, mikor melyik termék számít jó választásnak!

Az ipari helyiségek festése

Óvodák és iskolák

A gyerekektől - korosztálytól függetlenül - aligha elvárható, hogy odafigyeljenek a festés épségére játék, kergetőzés vagy evés közben. Az óvodákban és az iskolákban extrém igénybevételnek van kitéve a fal: ráfröccsenhet kakaó, a kicsit egész nap fogdossák, a játékaikkal megkarcolják és akár falfirkák is előfordulhatnak. A festéknek tehát rendkívül ellenállónak kell lennie, miközben arra is ügyelni kell, hogy az egészségre ne legyen ártalmas.

A MAGNAT CERAMIC foltálló beltéri kerámiafesték  ellenáll a nyomoknak és karcolásoknak, ráadásul mosás- és súrolásálló, így a takarítószemélyzet dolgát is megkönnyíti. A kifejezetten intenzív használatra készült festék alacsony károsanyag-tartalmának köszönhetően óvodákba is tökéletes választás. A MAGNAT táblafesték az iskoláknak lehet hasznos: ez a különleges termék az iskolatáblához hasonlóan viselkedik, azaz lehet rá írni és rajzolni.

 

iskolai-osztalyterem-belteri-fal

Kórházak és rendelők

Aki járt már kórházban vagy rendelőintézetben, pontosan tudja, hogy a falak néha katasztrofális állapotban vannak: gyanús foltok, komoly karcolások, esetleg lepattogzott festék. Nem csoda, hogy ez a helyzet, hiszen gyógyítás vagy gyógyulás közben aligha a fal állapota a legfőbb szempont. A betegszállítók pedig sokszor nekiütköznek a falaknak a szűk folyosókon, arról nem is beszélve, hogy egy-egy ilyen intézményben rengeteg ember fordul meg egyetlen napon.

A kórházakban és rendelőkbe szánt festéknek nemcsak a masszív igénybevételt kell tűrnie, hanem a rendszeres fertőtlenítést is. A MAGNAT CERAMIC gyengébb vegyszerekkel is tisztítható, súrolható, ezért a higiénia feltételek javításához is hozzájárul. Annál is inkább, hiszen ezek a termékek a penészedést is megakadályozzák, márpedig egy kórházban nincs helye az alattomos gombának. Kiegészítésképpen a szakértők a MAGNAT NON-REFLEX tükröződésmentes mennyezeti latexfestéket ajánlják, ami egyrészt tökéletes matt felületet biztosít, másrészt gomba- és penészálló bevonatot képez.

 

korhaz-belteri-fal

Gyárak, ipari területek és műhelyek

A régi mondás szerint, ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. Máshogy megfogalmazva: ahol termelnek, ott sérül a fal. Gondoljunk csak egy CNC-állomásra, egy autószervizre vagy egy asztalosműhelyre. A festést beszennyezheti gépolaj, fém- vagy faforgács, esetleg egészségre káros anyag is. Ilyenkor a takarítás nem tűr halasztást, és fontos, hogy a festék az erőteljesebb súrolásoknak is ellenálljon.

Éppen ezt kínálják a MAGNAT kerámiafestékei: a foltállóságnak köszönhetően a festés még nagy igénybevételnél is tartós marad, miközben a kisebb-nagyobb karcolások sem okoznak neki gondot. Gyárak és üzemek esetében a sok ember által használt közlekedőkbe, folyosókra is jó választás lehet a kerámiafesték, míg a szintén erősen terhelt közös vizesblokkokba a MAGNAT CERAMIC Kitchen&Bathroom foltálló beltéri falfesték javasolt.

Közintézmények

Egy forgalmasabb postán, okmányirodában vagy önkormányzati hivatalban naponta akár több száz vagy több ezer ember is megfordulhat. Óhatatlanul megkarcolják a falat, nekitámaszkodnak, megfogják, vagyis beszennyezik. A sok kicsi sokra megy alapon ezek az apró karcok és szennyeződések idővel bizony durván elcsúfítják a felületet. A folyamatos újrafestés pazarlásnak számít, ráadásul nem lehet félévente bezárni a közintézményeket felújítás miatt.

A MAGNAT CERAMIC falfestékkel elkerülhetők a kellemetlenségek: ez a korszerű, innovatív termék akár napi szinten is mosható, és a vegyszerek sem tesznek benne kárt. További előnye, hogy festés közben nem fröcsköl, így a munkálatok utáni takarítási idő is lényegesen rövidebb, mint a hagyományos festékek esetében. Tartósságának köszönhetően pedig lényegesen ritkábban van szükség újrafestésre, ami költséghatékony működést tesz lehetővé a közintézményeknek.

Étkezők, menzák

Több száz ember étkeztetésénél megoldhatatlan, hogy olykor-olykor ne fröccsenjen valami a falra. Márpedig a festéknek olyan makacs szennyeződésekkel is meg kell küzdeni, mint a ketchup, a bor vagy a kávé és a tea. Különösen igaz ez az iskolák és óvodák menzájára, hiszen a gyerekek kevésbé tudnak odafigyelni a tisztaságra, mint a felnőttek.

A foltálló MAGNAT CERAMIC beltéri kerámiafesték nem szívja fel a szennyeződéseket, ezért azok könnyen eltávolíthatók. A ketchup, a napraforgóolaj és a mustár akár egy óra múlva is lemosható, míg az olyan makacsabb foltok, mint a kávé, a tea vagy a bor 15 percen belül eltávolíthatók. A kerámiafesték a penészesedés ellen is óvja az étkezőt és a menzát, ezzel is biztosítva a tökéletes higiéniát.

Raktárak

Ahány raktár, annyi féle árukészlet. Ami a közös bennük: a mozgatásuk nehéz gépeket, hatalmas dobozokat vagy raklapokat igényel. Ezek pedig rendszeresen nekiütköznek a falnak, megkarcolva, felsértve azt. Egy raktár életében pedig a kisebb balesetek sem ritkák: valami kiömlik, felborul, szétfröccsen, a fal pedig beszennyeződik. És akkor az emberek által véletlenül okozott felületi karcolásokról, tenyérnyomokról még nem is beszéltünk.

A MAGNAT beltéri kerámiafestékei bármilyen raktárban megállják a helyüket, és gondoskodnak a zavartalan munkavégzésről. Akár nagyobb létesítményekbe is jól választásnak bizonyulnak: egyszeri festésnél kiadósságuk 16 m²/l, azaz igazán gazdaságos festéknek számítanak. Száradási idejük mindössze 3 óra, teljes tartósságukat pedig 28 nappal a festés után nyerik el - mindez azt jelenti, hogy a raktárat csak minimális időre kell nélkülözni a munkálatok miatt.

Irodák

Bár úgy tűnhet, az irodák festése kevésbé van kitéve a szennyeződésnek és károsodásnak, mint a korábban ismertetett ipari létesítménynek, a valóság épp az ellenkezője. Egy zsúfolt, szűk irodában rendszeresen hozzáérnek az ott dolgozók a falakhoz, étel- és italfoltokkal itt is kell számolni, az irodabútorok és gépek pakolása pedig könnyen karcoláshoz vezethet.

A MAGNAT CERAMIC festék tehát az irodák esetében is biztosítja az élénk színeket és tartós kialakítást, a közös fürdőkbe, mellékhelyiségekbe pedig a MAGNAT CERAMIC Kitchen&Bathroom jelenti a megoldást. A MAGNAT mágneses táblafesték igazi jolly joker az irodába. A felületre írni is lehet és mágnesezhető: tökéletes jegyzetekhez, előadásokhoz, ötleteléshez.

A lemosható kerámia falfestékek titka

A titok két összetevőből áll: a MAGNAT CERAMIC falfestékek fejlesztése mögött több éves munka áll, és mára elmondható, hogy ezek a termékek egyet jelentenek az innovációval,megbízhatósággal és a professzionális minőséggel. A titok másik összetevőjekerámiagömbökben keresendő: ezek az apró részecskék biztosítják a festék vízállóságát, könnyű takaríthatóságát és kimagasló ellenállóképességét.

A lemosható kerámiafestékek nemcsak az iparban bizonyulnak népszerűnek, hanem a lakossági felhasználásban is. Legyen szó nappaliról, gyerekszobáról, fürdőről vagy éppen hálószobáról, a MAGNAT különleges festékei csodás színeket és egészséges környezetet teremtenek. Légáteresztő kialakításukkal meggátolják a penész kialakulását, ami különösen fontos olyan családoknál, ahol allergiás vagy asztmás beteg él.

Az iparban a MAGNAT termékcsalád minden előnye tökéletesen kiaknázható, hiszen ezeket a festékeket kifejezetten nagy igénybevételre tervezik. A mosható és súrolható felülettel nem okoz majd gondot egy makacsabb szennyeződés sem, és attól sem kell tartani, hogy egy karcolás kárt tesz a festékben. Egy üzletben, irodában, gyárban mindig zajlik az élet, ami óhatatlanul is károsodásokhoz vezet: a hagyományos festékeknél ez költséges javítást vagy újrafestést jelentene. A festékek cement, cement-mész, gipsz,gipszkarton, tapéta, valamint fa és faalapú felületeken is bevethetők.

A tartósság kulcskérdés minden ipari szereplő számára. A MAGNAT kerámiafestékeklényegesen ellenállóbbak, mint a megszokott beltéri festékek, és már két réteg is egyenletes fedést biztosít. Ezeket az innovatív festékeket úgy tervezték, hogy rendszeres súrolás, vegyszeres kezelés mellett is megőrizzék a szín élénkségét. Ha pedig szóba került a szín: a MAGNAT CERAMIC foltálló beltéri falfesték 48 féle matt árnyalatban kapható, így bárki megtalálhatja az ízléséhez és az adott létesítményhez illő változatot.

  • MAGNAT CERAMIC foltálló beltéri kerámiafesték: mosás és súrolásálló festék karcok és nyomok ellen. Bármilyen helyiségben tökéletesen alkalmazható.
  • MAGNAT CERAMIC KITCHEN&BATHROOM foltálló beltéri kerámiafesték: ipari létesítmények vizesblokkjaiban, mellékhelyiségeiben használható festék. Ellenáll a nedvességnek és a gombának, továbbá meggátolja a párakicsapódást.
  • MAGNAT táblafesték: Az iskolákból ismert táblához hasonló felületet képez, amire szabod lehet írni és rajzolni. Tökéletes irodákba is, ahol jegyzetekhez, előadásokhoz használható.
  • MAGNAT NON-REFLEX tükröződésmentes mennyezeti latexfesték: Egységesen matt felületet képez a mennyezeten, miközben gomba- és penészálló bevonatot alkot. Remek választás egészségügyi intézményekbe, idősotthonokba vagy iskolákba.

MAGNAT foltállósági garancia

Az iparban érdekeltek számára kulcsfontosságú, hogy minőségi termékeket használjanak gyárukban, üzemükben, iskolájukban vagy raktárukban. A MAGNAT éppen ezért garanciát vállal a festékek foltállóságára: egy évig minden vevő jogosult a vételár visszatérítésére, ha a folt a megadott feltételek szerint sem tűnik el.

A MAGNAT termékcsalád tulajdonságai önmagukért beszélnek. Felhordásuk hengerrel vagy szórással is megoldható, két réteg között pedig mindössze két óra a várakozási idő (a száradási idő optimális feltételek mellett három óra). Mivel a kerámiafestékek nem fröcskölnek a munkálatok közben, a takarítás ideje és költsége is csökken. A tökéletes fedés pedig azt biztosítja, hogy Ön ipari egysége esztétikus, biztonságos és kimagaslóan tartós lesz.

Hírlevél

Amennyiben friss infomrációkat szeretnél kapni a szolgáltatásról, iratkozz fel a hírlevélre

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016/679 Rendeletbe és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénybe foglalt jogszabályi kötelezettségnek való megfelelés érdekében Társaságunk a Śnieżka a www.magnatfestek.hu weblaphoz tartozó hírlevél regisztrációval kapcsolatban az alábbi Adatkezelési tájékoztatót teszi közzé.