Gyerekszobaötletek: a legtrendibb minibirodalmak a MAGNAT-tal

Míg régen a gyerekszoba színei sem különböztek a ház vagy lakás helyiségeinek színeitől, addig mára szinte bármilyen színt megálmodhatunk a kicsik birodalmába, koruktól és személyiségüktől függően. Persze a klasszikus kék és rózsaszín dominancia sok családban tartja magát, érdemes ennél jóval kreatívabbnak lenni. A gyerekek hangulata is befolyásolható a lágy vagy épp élénk színekkel, és a színek pszichológiai hatását megvizsgálva, akár olyan színkódot is választhatunk a palettáról, ami nyugtatólag hat a nehezen elalvó gyerkőcökre.

A MAGNAT Ceramic beltéri falfestékei közel 50 árnyalatban választhatók, így garantáltan mesés gyerekszoba alakítható ki, sőt, nem is kell csak egyetlen színben gondolkodnunk, hiszen a modern gyerekszoba ötletek között bizony felsorakozik a több színű helyiség is. De még ennél is hihetetlenebb tippeket adunk, például a MAGNAT táblafesték felhasználásával! Cikkünkben hasznos és trendi gyerekszoba ötleteket mutatunk be, miközben eláruljuk azt is, miért egyedülállóan praktikus megoldás lemosható kerámia falfestéket választani.

 kreativ-gyerekszoba-festes

Nincs ideálisabb festék gyerekszobába, mint a MAGNAT Ceramic

Ahogyan arról már korábbi bejegyzésünkben  is írtunk a gyerekektől nem elvárható, hogy a játék hevében odafigyeljenek a falak épségére, a festésre, hiszen az ő világuk a felfedezésről, tapasztalatszerzésről, néha csínytevésekről szól. És ez így is van jól, hiszen a játék által rengeteget tanulnak és a felnőttek számára bosszantó tevékenységek (mint a sarazás, felmászás mindenhova, és a különféle textúrák szétkenése) legtöbbje kedvezően befolyásolja agyi érésüket. Sem az óvodákban, iskolákban, sem a gyerekszobákban nem remélhetjük, hogy megússzuk a baleseteket, szennyeződéseket, foltokat. Vagyis extrém igénybevételnek van kitéve a falfestés. Megfogdossák, összekenik, ráöntik az ételt, italt, megkarcolják, rárajzolnak stb. Nem árt tehát, ha a beltéri falfestékünk rendkívül ellenálló, mellette pedig nem veszélyes a kicsikre.

A MAGNAT CERAMIC foltálló beltéri kerámiafesték ellenállnak mindezeknek, a foltoknak, nyomoknak és karcolásoknak, különleges és egyedi szerkezetüknek köszönhetően pedig mosás- és súrolásállóak. Ezek a festékek nagyon alacsony károsanyag-tartalmuknak köszönhetően a legjobb választást jelentik a gyerekszobákba, ráadásul taszítják a vizet, a port, és légáteresztőek, vagyis alkalmazásukkal búcsút intehtünk a kicsikre is veszélyes penészgombáknak!

A lemosható kerámiafestékek tehát nem véletlenül népszerűek a szülők körében, mivel:

 • ellenállóak
 • könnyű velük dolgozni
 • gyorsan száradnak, fröcsögés mentesen felvihetők
 • nem jelentenek egészségügyi kockázatot
 • 48 féle csodás színárnyalatban elérhetőek
 • foltállóak, penészállóak

Csak a legmenőbb gyerekszobákban rajzolhatunk a falra

moshato-gyerekszoba-festek

Márpedig ez nem álom már a kicsiknek, és a szülők számára is megannyi lehetőséget rejt.

A MAGNAT egyedülálló termékpalettáján érdemes megismerni a táblafestéket és a mágneses táblafestéket is! Az iskolákból ismert táblához hasonló felületet képez a falon, amire krétával lehet írni és rajzolni, bármikor letörölhető. (Tökéletesen funkcionálnak irodákban, sőt a konyhában is, ahova jegyzeteket tehetünk fel, üzenhetünk rajta.)

Szóval, ha valami forradalmi gyerekszoba ötletre vártunk, akkor eljött az idő! A táblafestékekkel bevonhatjuk a szoba egyik falát teljesen, de akár játékosan barlang nyílás formájában is felfesthetjük, miközben köré például állatokat és növényeket illusztrálunk. A barlang szájára készülhetnek a krétarajzok, a heti menetrend piktogramok formájában, motivációs szavacskák vagy bármi, aminek csak a képzelet szabhat határt.

TIPP:

gyerekszoba-moshato-tablafestek

★     Alkossunk kívánság táblát! Ez nagyban megkönnyítheti azokat a helyzeteket, amikor egy gyerek nem kaphat meg mindent azonnal. A kívánságtábla/fal bevezetésével felírásra kerülnek azok a játékok, édességek, eszközök, amire a gyerek vágyik, de nem tudtuk akkor éppen megvenni (és nem is akartuk). A lista készítésével a gyermek azt érzi, komolyan vesszük, el vannak ismerve az érzelmei és szükségletei. Nekünk egy jó támpont lehet későbbi szülinapra, karácsonyra, meglepinek, de azt is elősegíti, hogy a gyermekben kialakuljon a várakozás öröme, és acélozza a kivárás képességét is.

Amennyiben a mágneses táblafestéket használjuk a gyerekszobában, akkor nemcsak írhatunk és rajzolhatunk rá, hanem akármit feltehetünk rá mágnessel. A gyerekek számára megkönnyíti a mindennapi életet, kreativitásra sarkallja őket, és a szülőknek is nagy segítség lehet egy gondolattérkép megalkotásában, vagy ha a kisebb korosztállyal szeretnének játékos formában megértetni valamit. A MAGNAT Ceramic táblafestékek az otthoni tanítást is szolgálhatják, és garantáltan különleges élmény lesz ez az egész családnak!

Gyerekszoba ötletek és trendi árnyalatok

Leáldozott már a fehér falaknak, és nem feltétlenül kell csak kékben és rózsaszínben gondolkodnunk - persze lehet -, hiszen a legújabb trendek alapján a gyerekszobát akár eltérő színű falfelületekkel is feldobhatjuk!

Az óvodáskorúak esetében harmónikusak a pasztell színek, a lágy árnyalatok. A kisiskolásoknak kimondottan szórakoztató, ha eltérő színeket látnak, vagy egy alapszínre egy másik színnel festünk csíkokat, hullámokat, egyszerű motívumokat.

A kiskamaszoknak már kialakult véleményük és stílusuk van, náluk jöhetnek akár merészebb színválasztások is, ha ezzel is szeretnék kifejezni egyéniségüket. Egy kamaszlány például már szívesen választ szürke alapszínt a szobájába, ami magabiztosságot erősít, és elegáns is. Ráadásul gyönyörűen illik hozzá akár a rózsaszín vagy a ciklámen, de a fehér, fekete és narancs is.

szines-falu-gyerekszoba

Egy kis színpszichológia

A színekkel nemcsak térbeli hatásokat érhetünk el (pl.tágítani a teret hűvös, világos árnyalatokkal vagy szűkíteni sötét színekkel),hanem kihatással lehetünk a magunk vagy a gyerekünk hangulatára is, ha a falszín ötleteket megfelelően alkalmazzuk.

Általánosan igaz, hogy a hideg színek nyugalmat árasztanak, míg a meleg színek élénkítenek. A színpszichológusok azt tanácsolják, a gyerekszobába ne csak egyfajta színt használjunk, hanem kombináljunk, ötvözzük őket: például kék-sárga vagy zöld-piros színegyüttesek kiváló kombinációk lehetnek, ha a lélek harmonizálására törekszünk.

 • A vörös szín fokozhatja a gyerekek kreativitását, a narancs növeli a nyitottságot és az önbizalmat, illetve energizál. A sárga élénkít, melengető hatást fejt ki a lélekre is, és elősegítheti a kommunikációt. A sárga árnyalatokat a bleső szabadság színének tartják.
 • A türkiz szín képes ellensúlyozni az elektromos ketyerék negatív hatását, míg a kék árnyalatai nyugtatnak és az alvásra is kedvezően hatnak. Akárcsak a zöld szín, a kék is mesterien kombinálható fehérrel, sárgával.
 • A lila szín is nyugtat, oldhatja a szorongást, elősegítheti a konfliktusok feldolgozását, megélését. A színpszichológusok kimondottan ajánlják speciális nevelési igényű, beilleszkedési zavarokkal küzdő gyermekeknél.
 • A zöld árnyalatok szintén nyugtató hatásúak, a természetet szimbolizálják, és az egészség megőrzésre is hatással lehetnek.
 • Barnát is ritkán látunk gyerekszobában, pedig nagyon is oda való. A zölddel kombinálva nagyszerű olyan gyerekeknek, akikre nyugtatólag hat a természet, a növény és állatvilág.

 

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a gyerekszoba ötletek terén a színekkel megannyi dolgot megvalósíthatunk, mindössze egy kiváló tulajdonságokkal rendelkező, prémium falfestékre van szükségünk, amilyen a MAGNAT Ceramic termékcsalád. A gyerekek szín preferenciái eltérhetnek a felnőttekétől, szeretik a határozott élénk színeket. Manapság azonban könnyű kompromisszumra jutni, ráadásul a hangulatukat is tudjuk befolyásolni egy jó választással. A kreativitás csúcsa a beltéri falfestékek terén pedig a táblafestékek megjelenése a gyerekszobákban.

További színes ötletekért keresse fel blogunkat!

Hírlevél

Amennyiben friss infomrációkat szeretnél kapni a szolgáltatásról, iratkozz fel a hírlevélre

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016/679 Rendeletbe és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénybe foglalt jogszabályi kötelezettségnek való megfelelés érdekében Társaságunk a Śnieżka a www.magnatfestek.hu weblaphoz tartozó hírlevél regisztrációval kapcsolatban az alábbi Adatkezelési tájékoztatót teszi közzé.