Hogy fessük ki a falat az amerikai konyhás nappaliban?

Ismerd meg színes inspirációinkat!

A konyhák már hosszabb ideje a nappalik szerves részévé váltak. E két helyiség összevonása gyakran pozitívan hat funkcionalitásukra és esztétikájukra egyaránt. Ugyanakkor érdemes elgondolkodnunk azon, hogy hogyan kapcsoljuk össze színvilágában ezt a két, különböző funkciójú teret? Kijelöljük-e a hallgatólagos határt, kimutatva ezzel, hol végződik a nappali és hol kezdődik a konyha? Vagy ellenkezőleg, mossuk el a határokat és maximálisan integráljuk a teret?

 

feher_nappali_magnat_ceramic_foltallo_belteri_falfestek

 

A nappali színének megválasztásánál figyelembe kell venni mindazon tényezőket, melyeket általában figyelembe veszünk egy helyiség tervezésekor, vagyis: méret és fény, felszereltség, funkció, stílus, elképzelés és a lakók preferenciái. A szalon stílusa az, amely a benne lévő amerikai konyha kinézetét és színvilágát meghatározza. A legújabb trendek szerint az amerikai konyhának színeiben és stílusában inkább bele kell olvadnia a nappaliba, mintsem elkülönülnie attól. Minél kevésbé látható a konyhai övezet, annál jobb.


A legújabb trendeket figyelve az lehet néha a benyomásunk, hogy a konyhai tér egyfajta álcázásával van dolgunk. A konyhai gépek el vannak rejtve a falakban, a szagelszívók lámpákra emlékeztetnek, a pult fölötti szigetelések kép vagy fotó formáját öltik. A konyha „eltűnik” a szalon terében.

 

 vilagos_es_elegans_nappali_magnat_ceramic_foltallo_beltri_festek

 

E helyiségek felszerelése és színvilága egy egységes projektet alkot. Az anyagok, minták és színek következetesen ismétlődnek a teljes belső térben, a konyharész nem különbözik a nappalik sztenderdjeitől. Épp ellenkezőleg. Megjelenhet itt egy televízió, könyvtár vagy kárpitozott fotel, még jobban összekapcsolva a helyiségeket, és megemelve ezzel a konyha rangját, mely megszűnt „technikai” helyiségnek lenni és a luxus, az elegancia és jó ízlés szinonimája lett. A könnyen tisztán tartható, legújabb burkolóanyagok bátran felhasználhatók a konyhában is. Régebben sterilen és laboratóriumian néztek ki, ma egy ügyesen bútorozott szobának tűnnek. Minderre hatással vannak a kiváló minőségű festékek is, melyek kiszorították a kerámia csempét (melyek még nemrég is uralkodó elem voltak a falakon),és jelentősen megváltoztatták a konyhabelsők hangulatát.

 

amerikai_konyha_vilagos_es_elegans_magnat_ceramic_festek

 

A kis helyiségekben a világos és egységes színek dominálnak. A falak, bútorok és a felszerelés színei gyakran olyan kompozíciót alkotnak, amelyben egymástól tónusban és árnyalatban lágyan megkülönböztetett semleges színek vannak finoman összepárosítva. E kis különbségek a térben a fény játékának hatását keltik. Egyedül a kiegészítők alkothatnak színbeli hangsúlyt, de szinte csak nyomokban fordulnak elő, egyenletesen az egész térben, a konyharészben és a nappaliban egyaránt.

A nagy nappalikban a szín határozottan bátrabb árnyalatokban jelenik meg. Gyakrabban találkozunk itt meleg, telítettebb színekkel. Ezek alakítják a belső tér különleges hangulatát. A megjelenő színek azonban továbbra is inkább összekötik a belső teret mintsem, hogy felosztanák. Ugyanazok a választott színek láthatók a falakon, a kiegészítőkön és a bútorokon, hangsúlyozva a tér egységességét.

 

magnat_ceramic_faraok_kove_cm23_es_finom_opal_cm22

 

A konyhával összekapcsolt nappali ma közös teret alkot. A konyha nem annyira „bement a szalonba”, inkább maga vált szalonná. Ma nehéz határt húzni az egykori konyha és a nappali terei közé. Az integráció minden síkon megtörténik, a funkcionálistól a vizuálisig. A belső tér színvilága összekapcsol, eltörölve e helyiségek egykori különállóságának utolsó nyomait is.

 

Hírlevél

Amennyiben friss infomrációkat szeretnél kapni a szolgáltatásról, iratkozz fel a hírlevélre

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016/679 Rendeletbe és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénybe foglalt jogszabályi kötelezettségnek való megfelelés érdekében Társaságunk a Śnieżka a www.magnatfestek.hu weblaphoz tartozó hírlevél regisztrációval kapcsolatban az alábbi Adatkezelési tájékoztatót teszi közzé.