Hogyan tervezzünk meg egy világos színű modern konyhát?

Nem szereted a fényűzést, a sok kacatot, a túldíszített tereket és a faragott szekrényajtókat? Vezess be egyszerűséget a belső terekbe és tervezz egy korszerű és világos konyhát! A modern konyha jellemzője a nyitott tér, a minimális dekoráció, a funkcionalitás, az egyszerű vonalak és formák, a sima és fényes felületek, sok-sok fény és egy olyan színpaletta, mely a fehérre, a feketére, a szürkére és a bézsre korlátozódik, alkalmanként egy erősebb színnel finoman hangsúlyozva ezeket. Ha egy modern belső térre vágysz és éppen a házadat tervezed, kapcsold össze a konyha terét a nappali és az étkező terével, hogy egy tágas és többfunkciós helység jöhessen létre. Ha lakásban laksz, akkor fontold meg a konyha és a nagyszoba közötti fal eltávolítását. Egy nagy és nyitott tér ideális kezdőpontja egy korszerű konyha berendezésének megtervezéséhez.

 csempe-helyett-foltallo-keramia-festek-konyhaba

Hogyan rendezzünk be egy korszerű, világos konyhát?

A korszerű térnek világosnak kell lennie. Létrehozhatsz ilyet abban az esetben is ha nincs egy padlótól plafonig érő ablakod. A megfelelő hatás eléréséért fesd le a falakat világos színekkel, így azok visszaverik és szétszórják a természetes és a mesterséges fényt. Választhatod a fehér színt felhasználva a MAGNAT Ceramic Kitchen&Bathroom fehér festéket. Hasonló funkciót fog betölteni a padló ha fényes csempével burkolod le. Nyugodtan lefedheted vele az egész a konyhát, a nappalit és az étkezőt összekötő felületet. Nézd meg milyen szépen néz ki a kőből, márványból készült bár, mellette fekete, fémszékekkel! A fekete szín nemcsak érdekes kontrasztot teremt, hanem eleganciát és stílust kölcsönöz a belső térnek. A legújabb trendeknek megfelelő konyhák tervezésénél sokszor használják a követ, a fát, a bőrt, az üveget és az acélt, ezért ezeket az anyagokat válaszd a berendezéshez. Egyszerű vonalak és geometriai formák, felesleges díszítés nélkül, ezek a sima ám egyedi stílus jellemzői.

 

feher-amerikai-konyha-magnat-ceramic

 

Rejtett, beépített konyha

Az egyre több rajongóval rendelkező érdekes megoldás a beépített, elrejtett konyha. Ez az ötlet nagyon jó megoldásnak bizonyul a kis terekben, helytakarékos, ugyanakkor bármely ház vonzó eleme lehet. Az ilyenfajta beépített konyha kinézete és funkciója csupán a fantáziádon múlik. Figyeld meg, hogy egy ötletes terv nyomán az asztalt és a székeket el lehet rejteni az asztallap alatt. További lépést tehetsz a korszerű konyhád elfedésének érdekében és lefestheted a beépítő elemeket, valamint a falakat is fehérre, így a belső kifejezetten világos lesz.

 

feher-konyha-magnat-ceramic

Alacsony padlástér

A nappalival összekötött konyhát egy alacsony padlástérbe tervezed? Figyelembe véve azt, hogy milyen nehéz egy ilyen helyen biztosítani a természetes fényforrást, válassz egy világos színpalettát, mely megvilágítja a teret. A falakat fesd le például a MAGNAT Ceramic foltálló CM9 lila argonit festékkel. Válassz ehhez egyszerű, fehér, sima lapokkal fedett bútorokat. Az étkezőasztal és a székek is legyenek fehérek. A szerkezeti elemek világos faanyaga, a világos fapadló és asztallap, valamint a krémszínű kanapé azt eredményezi, hogy a korlátozott nappali fény mennyisége nem lesz annyira érezhető.

 feher-konyha-nappali-magnat-ceramic

Hogyan fessük le a kicsi konyhát?

A világos színek nemcsak fényesebbé teszik a korszerű konyhádat, de képesek optikai szempontból megnövelni a teret, ezért tökéletesen beválnak a kisebb belső terekben is. A falak lefestéséhez válaszd ki a lehető legvilágosabb árnyalatokat, a fehér szín palettájában találsz hideg és meleg árnyalatokat egyaránt. A belső kialakításunkban a CM16 bársonyos achát színt választottuk. A hátterén nagyon jól kitűnnek a fekete elemek, nagyon szépen igazodik a fa természetes és az asztallap feletti élettel teli mozaik színes hangulatához.

Ablak nélküli konyha színei

Hasonlóan válaszd meg a színeket, ha a konyhádban nincsen ablak. Ha egy sötét palettát választanál, akkor a belső tér kisebbnek tűnne és depresszív, nyomasztó hatást keltene. A világos színek a belső térnek fényt és „levegőt” nyújtanak, kellemes hangulatot teremtve. Nézd meg mennyire barátságos lehet egy olyan helyiség, amelyben nincsen semmi napfény. Helyettesítésként a CM40 homok márvány festéket alkalmaztuk a falakon és sárga kerámiacsempét az asztallap felett. A világosszürke padló és a világos faanyag vizuálisan megemelte a berendezés hőmérsékletét, ennek köszönhetően egy kellemes és szép, világos konyha jött létre. A korszerű konyha berendezése nem nehéz. Szem előtt tartva az egyszerűséget, a minimalista jelleget és a világos színeket olyan dizájner belső teret hozhatsz létre, amelyből majd nem akarsz kilépni.

Hírlevél

Amennyiben friss infomrációkat szeretnél kapni a szolgáltatásról, iratkozz fel a hírlevélre

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016/679 Rendeletbe és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénybe foglalt jogszabályi kötelezettségnek való megfelelés érdekében Társaságunk a Śnieżka a www.magnatfestek.hu weblaphoz tartozó hírlevél regisztrációval kapcsolatban az alábbi Adatkezelési tájékoztatót teszi közzé.