Hogyan válasszunk színt az előszobába?

Az előszoba a lakás névjegye. Kinyitva a lakás ajtaját, megmutatjuk világunk egy kis részét, melynek pozitív benyomást kell tennie mindenkire, aki benéz.

Milyen legyen az előszoba?

  • Árasszon optimizmust, hogy az itt lezajló találkozások és beszélgetések pozitív légkörűek legyenek.
  • Mutasson rendezettséget, hogy a tárgyak sokasága (különösen az őszi-téli időszakban) ne legyen nyomasztó és ne vonja el a figyelmet.
  • Legyen esztétikus, hogy jó benyomást keltsen rólunk, ízlésünkről és kultúránkról.

Töltse be funkcionális szerepét.

 

vilagos_modern_eloszoba_barna_magnat_ceramic_festek

Az előszoba színvilága a leggyakrabban a teljes belsőépítészeti kialakítás eleme. A színek megfelelő kompozíciója a helyiség méretétől, megvilágításától, a felhasznált anyagoktól, a tulajdonosok ötleteitől és preferenciáitól függ. Fontos ugyanakkor, hogy ezek az elemek egy kerek egésszé álljanak össze, ami következetes és esztétikus belső teret alkot.

 

Méret

Az előszoba gyakran kis helyiség nagy mennyiségű ajtóval, fali akasztóval és szekrénnyel. Gyakran átjáró helyiség, szerepe pedig elsősorban funkcionális. Az ilyen terekhez jobb világos, hűvös színeket választani, melyek „lélegzetet” adnak és növelik a teret. A festék legyen jó minőségű, mivel a kis belső tér és a falak világos színe miatt hajlamosak a piszkolódásra. Érdemes tehát olyan festéket választani, ami nem köti meg a szennyeződést és könnyen tisztítható.

vilagos_modern_eloszoba_sarga_magnat_ceramic_festek

A tér megnyitásának trendje és a maximális nyitottságra való törekvés miatt, az előszoba egyre gyakrabban válik a tér egészének csak egy elemévé. A belső színvilágának pedig ilyenkor egységesítettnek, vagy a teljes kialakításhoz illeszkedőnek kell lennie. A leggyakrabban ezek továbbra is világos színek, melyek optikailag megnövelik és világosabbá teszik a teret.

Fény

Az előszobában uralkodó fényviszony nagyon fontos tényező a belső tér színének megválasztásakor. Minél sötétebb van a helyiségben, annál világosabbnak kell legyen a falak színe. Ez nem jelenti azonban azt, hogy nem használhatunk teltebb színeket a sötétebb belső terekben. A mesterséges fények remekül megvilágíthatják a teret, és helyettesíthetik a nappali fényt.

magnat_ceramic_vilagos_eloszoba


Burkolóanyagok

A falak színének összhangban kell állnia a belső tér többi elemével. Nemegyszer a bútorok vagy burkolatok árnyalata korlátozza a színskálát a fal színének megválasztásakor. A színeket a kontraszt vagy a harmónia elve alapján választjuk, attól függően, milyen hatást kívánunk elérni. Használhatunk semleges, minden belső térben biztonságos színeket is.

 

 

Elképzelés és preferenciák

A belső tér végső kinézetének legfontosabb elemei: a kialakítására vonatkozó elképzelés és a tulajdonosok ízlése. Az uralkodó divat, az érvényesülő trendek és sztenderd elemek, melyeket érdemes figyelembe venni az előszoba kialakításakor. A legfontosabb azonban az, hogy a ház lakói jól érezzék magukat benne, a helyiség maga pedig legyen számukra az azonosulás helye és a sajátos névjegy.

 vilagos_eloszoba_magnat_ceramic_festek_lepcso

 

 

Hírlevél

Amennyiben friss infomrációkat szeretnél kapni a szolgáltatásról, iratkozz fel a hírlevélre

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016/679 Rendeletbe és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénybe foglalt jogszabályi kötelezettségnek való megfelelés érdekében Társaságunk a Śnieżka a www.magnatfestek.hu weblaphoz tartozó hírlevél regisztrációval kapcsolatban az alábbi Adatkezelési tájékoztatót teszi közzé.