Táblafesték konyhába és egyéb színes ötletek

A konyha és az étkező jobb esetben nemcsak az ételkészítés és elfogyasztás helye, hanem igazi családi helyiség, ahol kicsik és nagyok megvitathatják a mindennapok történéseit, együtt főzhetnek-süthetnek kreatív módon, a pár eltölthet egy gyertyafényes, meghitt vacsorát, de akár toszkán stílusban konyhakertté is varázsolhatjuk ezt a helyiséget.

A konyhában rengeteg lehetőség rejlik, és nem kell, hogy csak a munka jusson róla az eszünkbe. Egy kis kreativitással, és a cikkünkben szereplő ötletek megragadásával a lakás vagy a ház igazi csoda helyévé válhat az étkező körüli tér!

 

magnat-foltallo-belteri-festek-konyha-fal

Csempe, falfesték vagy terméskő fal?

A klasszikus konyhákban általában a pasztell színek a megfigyelhetőek, és jellemző a vizesblokk körüli csempézés. A csempék és jól kivitelezett fugák ugyanis meggátolják, hogy a nedvesség a falba jusson, ráadásul könnyebb is őket tisztítani, ellenállóbbak, letörölhető róluk a zsír, olaj vagy más konyhai szennyeződések. A csempék továbbra is kiváló megoldást jelentenek és a háztartások nagy részében szívesen választják őket, ám a legújabb trendeknek és a fejlődő festékiparnak köszönhetően már igazi látványkonyhákat hozhatunk létre otthonunkban is.

A csempék valóban a legpraktikusabbak a víz közeli részeken, de nem kell már csak és kizárólag a hideg burkolólapokban gondolkodni. Megjelentek ugyanis a kerámiafestékek, melyek különleges összetételüknek hála taszítják a vizet, meggátolják a penészedést és csodás látvány nyújtanak, mivel rengeteg féle színben választhatóak. A légáteresztő kerámiafestékek és csempék együttes felhasználásával igazi mozaik hatású konyhát hozhatunk létre, amitől mindenkinek leesik az álla. Mind a csempék színei, mind a kerámia festékek színskálája olyan széles manapság, hogy csak a képzelet szabhat határt annak, mennyire lesz innovatív és korszakalkotó a konyha és az étkező. Egy ilyen kombinációval nem kell tartanunk a szennyeződésektől, foltoktól, a víztől, a penésztől, és pláne nem az unalomtól. Egy ilyen helyiségben a család minden tagja szívesen időz majd.

Divatosak a terméskő falak is a konyhákban, noha nem a legolcsóbb választás. A terméskő egyszerre csempész természetes hatás és rusztikus hangulatot a lakókörnyezetünkbe. A kő formatartó, vízhatlan, taszítja a vegyszereket, oldószereket és ellenáll a nyomásnak, kar­colásnak. Ezen kívül remek a hőtároló-képessége is. Választhatunk valódi terméskövet is, amely nehezebb és munkaigényesebb, de vannak egyszerűbben kezelhető kő és tégla hatású falburkoló lapok is, melyek könnyűek és költséghatékonyak, akár gipszkarton, fa vagy polisztirol felületekre is rögzíthetőek.

Aki a skandináv vagy vintage stílust szeretné behozni az ebédlőbe és konyhába, azoknak pedig a fehér vagy krém színű, téglát utánzó falpanelek nyújtanak kreatív megoldást.

 

magnat_kitchen_bathroom_konyha_falszin_otletek

 

Miért a MAGNAT Kitchen&Bathroom az abszolút megoldás?

A színekkel való játék szerelmeseinek továbbra is a kerámia festékeket illetve azok csempével való kombinációját ajánljuk. A MAGNAT CERAMIC KITCHEN&BATHROOM védelmet nyújt a pára, víz és a penészgomba ellen is, ellenáll a súrolásnak, a foltoknak és szennyeződéseknek. A festék olyan víztaszító réteget képző kerámiafesték, amely főleg az időszakosan megnövekedett nedvességnek és párakicsapódásnak kitett beltéri falak esetén ajánlott: fürdőszobákban, mosodákban, valamint konyhákban.

 

Táblafesték konyhába - jobb ötlet, mint gondolnád!

Akár kerámia festéket, akár valamilyen egyéb burkolatot választottunk konyhánkba vagy étkezőnkbe, igazi fűszer lesz a MAGNAT táblafestéke, amely teljesen új dimenziót nyit a családi életünkbe.

A táblafestékre száradás után ugyanis, ahogy egykor az iskolában, rajzolni és írni is lehet. Elsőre ez talán furcsának hangzik, de akinek van gyermeke, vagy rendszeresen elfelejt dolgokat, esetleg simán szeret üzengetni a szerelmének, az imádni fogja ezt a különleges lehetőséget.

 magnat_belteri_tablafestek

A táblafestéket alkalmazhatjuk a meglévő falfestéken, kialakítva egy külön kis részt számára, vagy akár a terméskő falon belül is létrehozhatunk egy egyedi részt. A táblafesték mosással és nedves dörzsöléssel szembeni rendkívüli ellenállósága lehetővé teszi a felületén való korlátlan számú rajzolást és törlést.

 

A konyhai táblafesték előnyei:

  • Korlátlanul lehet írni és rajzolni a vele festett felületeken.
  • Ellenáll a többszörös mosásnak és szárazon törlésnek.
  • Iskolatáblához hasonló felületet hoz létre a beltéri felületeken, bútorokon.
  • Otthon vagy irodában jegyzetfüzetként működő felületek előkészítését teszi lehetővé.
  • Kávézókban, éttermekben és pubokban menütábla készíthető a általa.

 tablafestek-konyhaba

 

A táblafesték mágneses változatát pedig gyerekszobákba ajánljuk, amiről részletesen írunk ebben a cikkünkben!

Csempésszünk egy csipetnyi kertet a beltérbe!

A beltéri konyhakert kialakítása igazi kis oázist eredményezhet az étkezőben vagy a konyhában. A zöld levelű növények jótékonyak a hangulatunkra, növelik a természetes érzetet a lakásban, megszűrik a levegőt, oxigént adnak, és nem utolsó sorban gasztronómiai ténykedéseinkhez is igazi, természetes, bio alapanyagok lehetnek.

 fuszeres-kert-a-konyhaban

Elég egy vaskosabb ablakpárkány, egy erre a célra kialakított polc vagy kőszegély, és máris felsorakozhat a bazsalikom, rozmaring, menta, citromfű vagy snidling. A minikert remek hangulatot teremt, arról nem is beszélve, hogy például kiváló a gyerekek ismereteinek bővítéséhez. A kisebbek megtanulhatnak gondoskodni a növényekről, elsajátítják, mire van szükségük ezeknek az élőlényeknek az életben maradáshoz, hogyan is alakul az életciklusuk és persze eltanulhatják, milyen ételek készítéséhez jönnek jól az ott termő ízek és zamatok.

 

Arról ne feledkezzünk meg, hogy legyen fény a közelben, ez ugyanis elengedhetetlen a növények fejlődéséhez. És a víz is, meg a talaj.

 

Fényes konyha ötletek

A bútorok stílusa, hangulata és fal színe mellett a világítás is nagyban meghatározza a konyha hangulatát. Mint minden helyiségben, az étkező és konyha esetén is többféle fényforrásról kell gondoskodni.

  • A helyiségnek szerencsés esetben van természetes fényforrása, az ablakokon beszűrődő nap. Egy világos konyha elbűvölő tud lenni, főleg ha növényeket is helyezünk el, ahogy fentebb írtuk.
  • Az ún.környezeti fény a legfőbb fény a konyhában, ami jellemzően a plafonra szerelt vagy süllyesztett lámpatestekből érkezik. Használhatunk beépített fényforrásokat, szpotokat, de ha a régi időket megidéző, rusztikus stílusú a konyhánk, akkor az antik csillárok és búrák illenek hozzá. Környezeti fényhez célszerű matt fényt biztosító izzót választani.
  • Más fényforrás az ún. feladatvilágítás, ami a munkaterület vagy tárolóegység fölé szerelt fényforrást jelenti. Ezek megkönnyítik a konyhai feladatokat, a mosogatást. Klasszikus változatai, amikor neon csövek vannak feltéve, de ez manapság már ritka. Munkafényhez, feladatvilágításhoz éles, fehér fényt illetve izzót érdemes beszerezni.
  • A dekor- és hangulatvilágítások közé soroljuk a LED csíkokat, színváltó lámpákat, hangulat fényeket, a vitrinek világításait. Ezek mind nagyon különlegessé tudják tenni otthonunk ezen részét. A LED izzók és világítások egy része már akár okostelefonunk segítségével is szabályozható.
  • A konyhasziget, azaz az étkező közepén elhelyezett pult fölé a plafonról lelógó, állítható magasságú lámpákat érdemes szerelni.

 

A konyha tehát igazán izgalmas hellyé nőtte ki magát az idők folyamán, és hála az alapanyagok és technológiai fejlődésnek, manapság már a képzeletünk sem szabhat határt, hogy egyedi, látványos megoldásokat kapjunk. A MAGNAT festékcsalád igazi csapatjátékos a család életében, hiszen a fenti ötleteket is bizonyítják, mennyi mindenre jó ez a prémium termék paletta!

Hírlevél

Amennyiben friss infomrációkat szeretnél kapni a szolgáltatásról, iratkozz fel a hírlevélre

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2016/679 Rendeletbe és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénybe foglalt jogszabályi kötelezettségnek való megfelelés érdekében Társaságunk a Śnieżka a www.magnatfestek.hu weblaphoz tartozó hírlevél regisztrációval kapcsolatban az alábbi Adatkezelési tájékoztatót teszi közzé.